Asszertív kommunikáció tréning

Egy munkahely minőségét nem csak a vállalati mutatók, nem csak az eredményességi számok, hanem az ott dolgozók egymással való kapcsolata, kommunikációjuk stílusa, hangneme, hatékonysága is meghatározza. A munkahelyi elégedettségi felmérések azonban a legtöbb cég esetében a kommunikáció területén elmaradást mutatnak.

A külső ügyfelekkel történő kapcsolattartás minősége, ha lehet, még fontosabb a vállalat számára. Az egész vállalat megítélése sok esetben egyetlen kapcsolattartó viselkedése alapján történik. Legyen vezető, vagy beosztott. Ha a kapcsolat nem megfelelő, az ügyfél-elégedettség csökken, melynek közvetlen hatása van az eredményességre.

Tehát nem mindegy, hogyan kommunikálunk munkatársainkkal, beosztottainkkal, vezetőinkkel, és főleg ügyfeleinkkel.

Az asszertivitás módszere egy olyan kommunikációs stílus, amely nagyban figyelembe veszi a partner céljait, elképzeléseit és lehetőséget biztosít a partner ellenvetéseinek meghallgatására, empatikus feltárására. Alkalmazásával a kommunikáció hatékonnyá és hitelessé válik, valamint a két fél között partneri és nyerő-nyerő viszony alakul ki.

Az asszertív kommunikáció az egészséges munkahelyi környezet, illetve a hatékony munkavégzés elengedhetetlen eszköze, hiszen segít a konfliktusok megelőzésében és a stressz oldásában is.